Ökentur 25 oktober

Ovan nämnda datum anordnar SAQ en heldagsutflykt till Khor Al Udeid, eller Inland Sea som det även kallas. Vi träffas vid Sealine Beach Resort, ca 1 timma med bil söder om Doha och därifrån tar vi oss över sanddynerna till havsviken som även utgör gränsen mellan Qatar och Saudi Arabien. Väl framme är det dax för strandhäng ”desert style”, med sol, bad, avkoppling och lek i dynorna.

Då vi lämnar asfalten bakom oss vid Sealine krävs fyrhjulsdrivna bilar, har man ingen egen kan det finns några platser över i andras beroende på hur många och vilka som anmäler sig. Informera om ni har egen 4×4 eller ej och om ni har platser över i er anmälan till oss.

Medtag badkläder, solskydd och handdukar, mat och dryck så ni klarar er hela dagen (viktigt med extra vatten), gärna spade och bogserlina om ni har.
Har ni mindre barn med så är strandleksaker bra att ha med samt simhjälp (puffar eller dyl), på de flesta ställen blir det snabbt djupt vatten.

Man släpper ut luft ur däcken (och fyller på vid hemfärd) vid affären till höger om resortens infart, kostnad 5 QR/service.

Vi ses på ökenparkeringen, bakom den stora skylten vid 10.00 lördagen den 25 oktober

Är du intresserad av att följa med – anmäl dig till svenskariqatar@hotmail.com senast den 22/10.

Det här inlägget postades i Allmän information. Bokmärk permalänken.