En helg i öknen i julens tecken

I helgen har det varit jul i massor för alla Qatar-Svenskar.

Vi började torsdagen den 11 december med julfest för alla vuxna. Vi var ca 40 personer som kom till Al Jazi, väl där bjöds det värmande glögg med de självklara tillbehören. Därefter fick vi njuta av ett svenskt julbord med läckerheter som gravad lax (tack Victoria Byberg), Jansson, köttbullar, sill, skinka och mycket mer. Naturligtvis blev det även en liten nubbe och skönsång.

En fantastisk kväll med fantastiskt sällskap och tack festkommittén; Camilla, Anna, Therese och Anneli för allt arbete som ni lagt ner.

Det var så trevligt så kameran glömdes av, är det någon som har så skicka gärna till svenskariqatar@hotmail.com.

I lördags var det barnens tur, kombinerad lucia- och julfest. Många barn gick i luciatåget och sjöng så fint. Riktigt bra jobbat med tanke på att de bara övat ihop en gång. Den sång de klämde i ordentligt till och som alla kunde var den engelska versionen av Blinka lilla stjärna!

Sen blev det fika med glögg, pepparkakor och lussebullar, dans runt granen och en annorlunda variant av sätta knorren på grisen, sätta skägget på tomten!

Till alla barns förtjusning kom även tomten på besök och alla fick paket. Tror att alla var nöjda med dagen och fick lite julfeeling trots att solskenet flödade in och det var 28 grader ute.

IMG_0405.JPG

Det här inlägget postades i Allmän information. Bokmärk permalänken.