Ambassad & Kyrka

Sedan maj 2015 har Sverige en ambassad på plats i Qatar. Vår ambassadör heter Ewa Polano. Ambassaden företräder svenska intressen i Qatar genom att främja politiska, ekonomiska och kulturella kontakter mellan Sverige och Qatar och lämnar även visst konsulärt bistånd till svenska medborgare. Då Svenska ambassaden är en så kallad ”mini-ambassad” med ett fåtal anställda och med inriktning främst mot företag, är privatpersoner i många fall hänvisade till ambassaden i Abu Dhabi. Läs mer om tjänster och service på ambassadens hemsida: www.swedenabroad.com/doha

Det är viktigt att vi svenskar registrerar oss som boende i Qatar så att ambassaden kan komma i kontakt med oss. Det kan röra sig om information av olika slag, från trevligheter som olika event, men även i fall av allvarligare händelser då ambassaden behöver komma i kontakt med svenska medborgare.

Nedan text är hämtad från www.swedenabroad.se:
”Om du vill att UD eller den svenska ambassaden/generalkonsulatet ska kunna nå dig – lämna dina kontaktuppgifter via den så kallade svensklistan. Uppgifterna du lämnar används för att snabbt kunna kontakta dig om det blir nödvändigt i en större krissituation i landet. Uppgifterna sparas enbart under den period du själv anger och tas sedan automatiskt bort. Möjligheten att anmäla dina uppgifter till UD/ambassaden/generalkonsulatet finns för alla länder. Kom ihåg att meddela ändrade kontaktuppgifter.”

Länk till ”Svensklistan”: Anmälan utlandsvistelse

Postadress;
Swedish Embassy
P.O.Box 22649
West Bay
Doha

Besöksadress;
Palm Tower B
Suit 1301 (Våning 13)
West Bay.
För aktuella besöks- och telefontider: www.swedenabroad.com/doha

Tel: +974 4444 9500
Fax: +974 4444 3350
Mejl: ambassaden.doha@gov.se
Webbsida: www.swedenabroad.com/doha

Inreseinformation

  • Svenska pass måste vara giltiga 6 månader vid inresa till Qatar.
  • Visum kostar inget och är giltigt i 90 dagar.
  • Hemresebevis, i någon form, måste kunna uppvisas vid incheckning på väg hit, och det kan kommas att efterfrågas i passkontrollen i Doha.
  • Provisoriska pass accepteras inte för inresa till Qatar.

svenska kyrkan

I Qatar finns inte Svenska kyrkan på plats utan vi ligger under Svenska Kyrkan i Dubai och kan vända oss dit om behov finns. Här kan du läsa mer om deras verksamhet: www.svenskakyrkan.se/dubai

Kris och katastrof

Vid olyckor, dödsfall eller andra kriser finns Svenska kyrkan i Dubai även för dig som bor i Qatar, eller på andra platser i Gulfen. Vi nås på journummer +971 (0) 50 653 56 31. Vi erbjuder också samtal, hjälp och stöd i såväl vardag som tragik.

Vistelsen utomlands blir inte alltid som tänkt. När det oväntade inträffar kan vi i Svenska kyrkan möta dig med stöd, samtal, besök på sjukhus eller i fängelse. Tveka inte att ta kontakt med oss!

Präst nås på telefon: +971 (0) 50 550 68 19

Assistent/präst nås på telefon: +971 (0) 50 55 68 21

Vi är en liten församling och kan inte alltid svara genast. I akuta konsulära ärenden, kontakta svenska ambassaden i Doha på telefon:  +974 4444 9500

eller UD:s konsulära jour: +46 (0) 8 405 50 05

Du kan även kontakta Jourhavande präst i Sverige: +46-(0)10-490 45 91