Barn i Qatar

barnVare sig man varit här länge eller nyss kommit så finns det alltid behov av aktiviteter för barnen, och ibland har man bara inte lust att bada, varken i poolen eller havet. Här kommer lite tips på vad folk brukar hitta på.

Bio
Bio finns i flera köpcentrum, såsom Villagio, City Center och The Mall. Biograferna visar de senaste filmerna och de är för det mesta på engelska.

Skridskor
Både City Center och Villagio erbjuder skridskoåkning. Man kan hyra skridskor för en billig peng. Störst chans att banan är ledig är det i City Center.

Lekland
Varje shoppingcentrum med självaktning har ett lekland/nöjesfält. Man köper ett kort som man tankar med pengar och använder sedan detta för att åka attraktionerna och spela. De flesta ställena tar olika kort.

Parker och lekparker
Packa picknick-korgen och åk till en park! Det finns flera fina parker i Doha. De mest populära är MIA-parken, Dahl Al Hamam vid Landmark, och Aspire Park. MIA har stora gröna ytor, en lekpark och dessutom fik ute på udden. Dahl Al Hamam har flera olika lekparker; skateboard/scooter-bana och en stor gräsmatta för bollek och drakflygning. Den erbjuder också skugga vilket nästan är ett måste på sommaren. Aspire har flera lekplatser och stora grönområde att springa runt på, sand att gräva i och fina löpspår att cykla på. Här finns en hamburgerrestaurang och två caféer.

Café Ceramique
Café Ceramique ligger i The Mall (D-Ring) och är ett café där man köper en kopp eller en porslinsfigur och målar den.

Sport
Det finns flera olika organisationer som har aktiviteter för barn, som Play Ball, My Gym och QMotion. Läs mer på Expatwomans After School Activities-sida.

SAQ brukar anordna playdates några gånger per år så håll utkik i inboxen och på Facebook-sidan.