Om SAQ

För några år sedan var vi svenskar i Qatar en löst sammansatt grupp som försökt underhålla svenska traditioner för både unga och gamla under glada förhållanden. Under 2007 växte gruppen kraftigt och nya intressen och behov framkom. Då etablerades en formell organisation, Swedish Association of Qatar – SAQ.

Föreningen har till ansvar att samordna och organisera aktiviteter för alla medlemmar. Beroende på situation har medlemmarna olika behov. SAQ försöker genom olika arbetsgrupper tillmötesgå dessa olika behov. I första hand syftar våra aktiviter att bevara vår svenska kultur och traditioner samt främja den sociala gemenskapen bland svenskar i Qatar.

SAQ finns givetvis också till som en rådgivande och hjälpande hand för alla nya svenskar som skall komma eller har kommit till Qatar. Vi alla har varit nya i detta ganska så speciella land och vet hur skönt det var att få svar på sina frågor.

En styrelse är tillsatt för att driva och hålla samman arbetet i organisationen. Ett år för SAQ går från årsmötet vilket oftast är förlagt till maj/juni och 12 månader framåt.

Då större aktiviteter eller projekt startas bygger dessa på frivilliga hjälpinsatser från hela Svenskkolonin. SAQ som så många andra föreningar bygger på att människor engagerar sig. Det är alla medlemmar som skapar resultatet av föreningens aktiviteter och vi är mycket stolta över att ha en så väl fungerande och levande förening. Efter det att man tecknat medlemskap får man tillgång till SAQ aktiviteter. Genom sitt medlemskap stöttar man även den verksamhet som i de allra flesta fall är något som vi verkligen är måna om. Att vara svensk boende utomlands är ett äventyr, man får ta del av så mycket främmande saker. Genom SAQ får vi möjligheten till ett väl fungerande svenskt nätverk, aktiviteter för både unga och gamla samt en möjlighet att tillsammans fira det svenska högtiderna. 

Medlemskap

  • Singlar/Par 150 QR/år
  • Familj (med barn) 200 QR/år

Kontakt

Styrelsen

  • Ordförande: Ann Jangsell
  • Styrelsemedlem/Kassör: Odile Ghossein
  • Styrelsemedlem: Niklas Schmidt
  • Styrelsemedlem: Elin Ericson